Tuesday, November 23, 2010

Sanjkanje na suho

Prije par minuta Ivor je sjeo na komad kartona na vrhu stepenica i spustio se niz stepenice (pokrivene su tepihom) kao na sanjkama drito u zid. Na zidu od knaufa je sada poveliko udubljenje. Prvo sam provjerila da nema krvarenja pa sam digla glas. Kada se pobrao u sobu pocela sam se smijati ali nisam smjela pred njim jer onda ne bi stvar uzeo za ozbiljno. Na srecu nitko osim zida nije ozbiljno povrijedjen. Bilo ja kao na filmu.

Saturday, November 06, 2010

Tko zna kako izgleda biljka pamuka? Ili... dan na farmi u Alabami!

Pamuk. Izbliza.
Nisam znala kako izgleda biljka pamuka dok nisam posjetila Alabamu. Sjecam se prvi puta kada sam je vidjela kako sam bila fascinirana. Cijelo polje pamuka. Nakon sto biljka procvjeta, cvijet naraste u "plod" koji kada pukne u sebi ima sjemenke i bijelu tvar nalik vati. Doslovno se pamuk moze ubrati i koristiti odmah. Vrlo interesantno.

Mia u berbi bundeva
Prije par dana sam isla kao pratnja na izletu Mijinog razreda. Isli su na farmu. Brali smo bundeve, vidjeli zivotinje, rucali na sjeniku i, naravno, brali pamuk, Mislim da je i Mija bila fascinirana pamukom kao i ja.

Vise na Picasi: http://picasaweb.google.com/mirjana.phillips/20101101_pumpkin_patch#.

Mijin novi razred.

Wednesday, November 03, 2010

Svijet u duginim bojama

Nyssa je priskocila u pomoc
Ovaj puta sam se odmah primila posla, to jest kista i valjka i prionula na bojanje. Zid po zid posto za vise nemam vremena. U pet tjedana od useljenja uspjeli smo rijesiti gotovo sve kutije i okreciti podosta zidova. Sve je u duginim bojama. Jos uvijek je poveliki nered pa necu slikati. Ali, do Bozica cu uspjeti stvari nekako dovesti pod kontrolu pa cu malo poslikati.






Radovi u tijeku,
Do sada su se slijedece boje nasle na zidovima u raznim kombinacijama (najsarenije dakako u djecjim sobama): tamno siva, zelena, crvena, roza, plava i zuta.

Tuesday, November 02, 2010

Najbolje vrijeme za kupovinu

Upravo sam se vratila iz trgovine sto ne bi bilo cudno da nisu dva sata ujutro. Sutra sam zaduzena za uzinu u Mijinom razredu ali nisam stigla kupiti potrepstine pa sam se uputila u WalMart (veliki diskont) poslije ponoci. Bilo je ugodno jer nije bilo guzve niti cekanja a parkirala sam se odmah pored vrata. 24 sata dnevno, sto god treba, je na dohvat ruke (ili bolje receno novcanika). Uz puta sam pokupila jednu vestu, cokoladice swiss cake rolls (omiljene moje sestre i njene djece kada nam dodju u posjetu), vjesalice za na vrata, plasticne kutije i jogurt za Miju. Misija obavljena. A sada na spavanac!