Sunday, October 31, 2010

Noc vjestica - drugi dio

Svi u kostimu (osim fotografa!)
Posto je jucer obiljezena Noc vjestica u nasem naselju, danas smo pozvani kod prijatelja (imenom Moulton) u njihovo susjedstvo na drugi dio. Oko 4 poslije podne smo se uputili do crkve. Da, crkve. Organizirali su veliki tulum za klince. Bilo je svega, od skakanja i igara do slatkisa. Mia je neko vrijeme strpljivo cekala u redu pa su joj oslikali lice. Bila je pokrivena sljokicama i nitko sretniji od nje. Uz to je posudila jednu od mojih ogrlica pa je izgledala kao prava princeza.

Oko pola sest smo se uputili dalje. Moultonovi svake godine natovare prikolicu sijenom, okite i furaju klince po susjedstvu u maskare. Ove godine smo im se pridruzili. Kako je bilo, prosudite sami po slikama. Klinci cu se odusevili, Padali su s nogu to vece. Puno kuca je bilo prigodno ukraseno. Ispred jedne kuce je cak svirao i live band tako da je ugodjaj bio potpun.

Vise slika na Picasi: http://picasaweb.google.com/mirjana.phillips/20101031_halloween#.

Ivor i Brady, puni energije.

Ne zna se tko je strasniji!

Voznja na sijenu.

Saturday, October 30, 2010

Noc vjestica - prvi dio

U naselju je odluceno da ce proslava Novi vjestica (trick-or-treating) biti u subotu navecer (30.10) umjesto u nedjelju (sto bi bilo 31.10). Ivor je pozvao prijatelja da mu se pridruzi u pothvatu. Mia je upoznala djevojcicu koja zivi preko puta nas. Zove se Marissa i pridruzila nam se u maskarama. Chris je ostao kod kuce i dijelio slatkise a mi smo se uputili u provod.

Zapoceli smo u sumrak. Vrijeme je bilo super. Nije bilo hladno pa je Mia na kraju samo imala vesticu preko svog kostima Ariele. Decki su otrcali i nestali za samo par minuta. Navodno su obisli sve kuce koje su planirali brzinom munje i bili gotovi za nekih sat vremena. Cure su imale vise energije. Sa njima sam bila vani oko 3 sata. Dovoljno da me noge posteno zabole.

Ali, lijepo su se proveli i donijeli kuci hrpu slatkisa. Nije ih briga sto smo mi kupili i podijelili poveliku hrpu tako da smo otprilike na istom. U nihovim ocima ovo je prava stvar. Makar vecinu slatkisa koje su dobili uopce ne vole i na kraju ce ih pojesti tko? Pa odrasli, dakako. Nije da nam treba, ali...

I na kraju, jos par fotki za podijeliti: http://picasaweb.google.com/mirjana.phillips/20101030_halloween#

Saturday, October 23, 2010

ZOO

Posto je super vrijeme opet smo se ovaj vikend malo odskitali u ZOO. Sve je bilo prigodno ukraseno u duhu Noci vjestica pa je bilo zabavnije nego inace.
 
Vise slikica na Picasi:
http://picasaweb.google.com/mirjana.phillips/20101023Zoo_halloween#.

Provozali smo se u vlaku, unatrag na vrtuljku i uzivali u lijepom vremenu sve dok se Ivor nije jako lupio u nogu. Uz nesto suza i uz moju potporu odsepao je do auta tako da nismo stigli sve pogledati.

Monday, October 18, 2010

Pripreme za Noc vjestica

Noc vjestica je velika stvar u SAD-u. U nasem naselju su organizirali mini dogadjaj oko dva tjedna prije Noci vjestica. Evo par slikica a ostatak mozete pogledati na Picasi: http://picasaweb.google.com/mirjana.phillips/20101015_trunk_or_treat#. Ivoru i Miji je ovo bilo dobro doslo zagrijavanje. :)

Sunday, October 17, 2010

Zona sumraka

Nyssa, nasa macka, se polako privikava na novi dom. Inace joj dozvoljavamo krace setnje van kuce. Voli se malo prosetati i pronjuskati oko kuce kasno navecer kada je tiho i nikoga nema u blizini. Petnaestak minuta joj je inace dovoljno da udovolji znatizelji pa se sama vrati unutra. U novoj kuci je nisam namjeravala pustati van neko vrijeme dok se ne navikne na okolinu. Medjutim, pocela je "zicati" izlaske vec treci dan upornim mijakuanjem ispred vrata terase pa sam je pustila. Igrala se u travi i lovila kukce pa sam je pustila i slijedeci dan, i slijedeci...

Neki dan sam radila do kasno. Kada je trazila van oko ponoci, pustila sam je jer sam ionako sjedila kraj terase pa sam mislila da joj ne bi skodilo da se malo proseta. Nakon nekog vremena sam primijetila da je duuugo nema pa sam je otisla pozvati unutra. Inace se odmah javi cim je pozovem ali ne i ovaj puta. Uzela sam bateriju, javila se Chrisu i isla je potraziti. I tako sam ja u 1 sat ujutro sa baterijom u setnju po novom susjedstvu. Potraga je bila bez uspjeha. Vratila sam se u kucu po Chrisa pa smo skupa u potragu. Niti to nije uspjelo. Napravila sam letke koje sam namjeravala oblijepiti po susjedstvu rano ujutro pa sam se vratila natrag k poslu. Chris je otisao spavati. Medjutim, nisam se mogla opustiti pa sam opet otisla van u potragu za njom ali sam otisla jos dalje. Sigurno je bilo interesantno za vidjeti kako se suljam ljudima po dvoristu (vecina dvorista ovdje nije ogradjena) i oko tudjih prozora sa baterijom u ruci u ranim jutarnjim satima. Dobro da netko nije pozvao policiju ili da nije tko izasao iz kuce sa puskom u ruci pa me pitao sto radim.

I taman sam htjela opet odustati kada sam primjetile dvije sjajne okice ispod jednog auta. Cim sam se sagnula i zivnula Nyssu odmah je istrcala ispod auta i uputila se prema meni. Kada sam je malo pomazila primjetila sam da nema vise ogrlicu pa sam pretpostavila da je negdje zapela i otrgnula je. Kada sam je podigla primjetila sam da joj nedostaje rep. Na brzinu sam je pregledala da vidim da li krvari. Posto je puno kuca u izgradnji u susjedstvu mislila sam da se negdje ozlijedila ali svjezih ozljeda nije bilo. Sada mi pak nista nije bilo jasno. Uzela sam je na ruke i uputila se kuci. Nakon par koraka pogledala je na desno i pocela po tiho rezati, ali ne na mene vec na nesto drugo. Okrenula sam se i ugledala jos jedan par zlatnih okica u mraku. Imala sam osjecaj da sam u Zoni Sumraka. Stavila sam prvu "Nyssu" na tlo i opet zazvala. Pa je druga "Nyssa" izasla iz mraka. Iste su bile, totalno iste. Ista crna kratka dlaka i zlatne oci, iste velicine. Bila sam totalno zbunjena. Kada mi je druga macka prisla primjetila sam poznatu ogrlicu pa sam mislila da to onda mora biti Nyssa. Nisam mogla vjerovati da ne mogu prepoznati vlastitu macku koju imam vec gotovo 9 godina. Dok sam onako zbunjeno razmisljala koja je moja macka stvarno sam htjela da je Chris kraj mene da mi pomogne odluciti sto sada. Odlucila sam se za "Nyssu" koja je imala ogrlicu, uzela je u ruke i ponovno se uputila kuci.

Cim sam usla, uputila sam se u sobu i probudila Chrisa da mu kazem da sam nasla Nyssu i pocela mu pricati sto se desilo na sto je on uzvratio da je upravo sanjao crnu macku bez repa. Da mu nisam sve odmah ispricala do jutra bih mislila da sam sve to sanjala.

To je bilo prije par dana. Prije par minuta sam cula Nyssu kako po tiho rezi kraj vrata terase. Okrenula sam se i vidjela je kako gleda u svoj "odraz" u staklu. Sa druge strane je bila crna macka bez repa koju sam umalo donijela kuci par dana ranije. Neko vrijeme su se gledale kroz staklo dok druga macka nije otisla. Mora da je neka lutalica. Rado bih je nahranila i pomazila ali macke se brzo priviknu na takve stvari. Mislim da bi prava "Nyssa" bila ljuta na mene (dok ovo pisem lezi kraj mene i mazi se). Odlucila sam da od veceras idemo skupa u setnje, za svaki slucaj. :)

Sunday, October 03, 2010

Projekt "selidba"

Projekt selidba je uspjesno obavljen. Stvari su u kuci i namjestaj je raspakiran makar jos ima stvari koje treba sastavljati. Naravno, kutije su po svuda i velik je nered ali nije strasno. Ja cu veceras prvi puta prespavati. Djeca su jos veceras kod bake i dede a od sutra smo svi skupa na novoj adresi. :) Zadnja tri dana smo radiili po 14 sati na dan ali isplatilo se. Sve su stvari otprilike na svom mjestu i najgori dio je iza nas. Mislim da cu uspjeti dovrsiti i sve krecenje i uredjenje u slijedeca dva mjeseca. Zivi bili pa vidjeli.