Friday, August 06, 2010

Ptice selice

Pakiranje gotovo zavrseno
Kako preseliti cijelo kucanstvo sa jednog mjesta na drugo? Iz stana u stan, sa kontinenta na kontinent? Svakako nije jednostavna stvar. Probali smo jednom, pa drugi put, pa treci... Pa smo nekako ulovili prakse. U 13 godina skupa Chris i ja smo promijenili 6 adresa. Od prije par tjedana smo na sedmoj a uz malo srece, za par mjeseci ce biti i osma, i opet nadam se nesto trajnija, dugorocnija, stabilnija... Je da su dvije od tih adresa bile privremene i brojale se u mjesecima a ne godinama, ali, sve se to racuna.

Organsko pakiranje
Kutija, dvije (ili 50 ili vise) i hopa-cupa sa jednog mjesta na drugo. A onda su stigli klinci i kutije se bome namnozile uza sve te igracke na cak vise od 350. A tu ima svega, sto kutija, sto raznih sitnica, stvari i namjestaja. I tako je sve to rastavljeno, zamotano i utovareno u hrgu od kontejnera koji se zapecacen sada negdje przi na ljetnom suncu i ljuljuska po Atlantskom oceanu tokom visetjednog puta.

Svaki zapakirani komad je imao svoj broj
Ivor i Mia "pomazu"
"Slucajno" smo ih zapakirali
Nakon utovara i nakon sto je svaka sitnica u kontejneru dobila svoj broj, kontejner je zapecacen na carini na Velesajmu, utovaren na kamion i otpravljen u Rijeku. U Rijeci je utovaren na teretni brod Carola i uputio se na 40-dnevnu avanturu do Amerike. Ne znam do koje luke. Pa onda opet na kamion do Atlante gdje ce biti obavljena carina. Pa tek onda za Birmingham. Sve to traje koja dva mjeseca. U medjuvremenu, mi svaki imamo po jedan kofer pa malo strpljenja dok sve te stvari stignu. Ionako jos nemamo kuda sa njima.

Unutrasnjost kontejnera
Ovako izgleda pun kontejner
A kako vizualizirati takav pothvat? Zamislite hrpu kutija. Veeeeeeeeliku hrpu. Kutije svuda po stanu kao sto se vidi iz prilozenih slikica. A imam i sliku kontejnera za one radoznale. U konacnici je fotografija broda Carola koju sam iskopala na internetu. Kontejner je utovaren na Carolu 22.07. pa eto na toj slici zamislite i nas kontejner. Sretan mu put i mirno more (ili bolje reci ocean). :)
Brod Carola na kojem se trenutno voze nase stvari

No comments:

Post a Comment